Diensten

Jouw routekaart voor transitie

Onze doelstelling is erop gericht om bedrijven te helpen succesvol te worden voor al hun stakeholders. Om deze impact zo groot mogelijk te maken, verbinden we bedrijven en hun mensen on- en offline, bieden we instrumenten en een model ter ondersteuning.

Educatie is er om eigen mensen op te leiden tot ‘interne veranderaars’ en bewust leiderschap te creëren op alle niveaus.

Conscious Business Scan

De Conscious Business scan brengt in kaart waar je organisatie is binnen de vier pijlers van het Holistisch Conscious Business bedrijfsmodel en hoe de relatie met je verschillende stakeholders ervoor staat.

De resultaten staan in een rapport van 12 pagina’s die ook duidelijk maken hoe het model werkt.

Als je hebt vastgesteld waar je bedrijf nu staat, kan je zien waar de grootste mogelijkheden tot ontwikkeling liggen en wat de volgende stappen kunnen zijn om je bedrijf te laten uitgroeien naar de beste versie van zichzelf.

Tools

Als Conscious Business hebben we instrumenten ontwikkeld die leden kunnen gebruiken. Leden delen ook instrumenten die zij zelf ontwikkeld hebben. We zijn immers een beweging met een gezamenlijk doel. De instrumenten zijn beschikbaar in de leeromgeving.

Het betreft onder andere instrumenten gericht op:

 • Stappenplan om te komen tot hoger doel
 • Het effectief uitrollen van een hoger doel
 • Het meten van cultuur
 • Het bouwen van onderling vertrouwen
 • Conscious contracting
 • In kaart brengen van stakeholders

Je helpt de beweging door jouw activiteiten te delen met anderen. Welke instrumenten breng jij in die jouw organisatie verder hebben gebracht?

Door onderzoek, de bijdrage van de leden en eigen ontwikkeling groeit het bestand van instrumenten voortdurend.

Netwerk

Horen en zien hoe anderen verder komen, interessante cases, in gesprek gaan met andere CEO’s / HR managers / CSO’s / CFO’s / etc om elkaar te inspireren, hogere oplossingen te bedenken, je als leider te ontwikkelen.

Dit is de essentie van de beweging; mensen van verschillende bedrijven die elkaar gezamenlijk naar een hoger niveau van zaken doen tillen.

Wij maken het mogelijk dat leden elkaar vinden, organiseren ronde tafelgespreken en bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken met een duidelijk thema en ondersteund door technieken die het mogelijk maken elkaar op dieper niveau te begrijpen, tot nieuwe inzichten te komen en kansen vorm te geven.

Educatie & Onderzoek

In samenwerking met onze partners Impact Centre Erasmus (ICE) en de Conscious Business Institute organiseren we programma’s voor de leden van de Conscious Business beweging. De programma’s omvatten onder andere:

 • E-learning programma Conscious Business Institute
 • Executive Program Corporate Social Responsibility (ICE)
 • Impact in One Day Workshop (ICE)
 • Impact Strategie Programma (ICE)
 • Workshops, webinars en seminars door CBN
 • Gefaciliteerde uitwisseling binnen het CBN network (peer-to-peer)
 • Coaching individueel en teams

Met onze partner Impact Center Erasmus (ICE) doen we onderzoek naar de het effect van verschillende interventies binnen het Holistisch Bedrijfseconomisch Model van Conscious Business. Gekeken wordt naar de samenhang tussen de verschillende interventies en hoe die verder te optimaliseren.

Leden kunnen deelnemen aan de onderzoeken. Hierdoor ontwikkelen zij zich begeleid tot een meer bewust bedrijf en bouwen aan een blauwdruk waarmee verbonden bedrijven zelf sneller kunnen ontwikkelen. Door het verzamelen van meer kennis dragen deelnemers ook actief bij aan het versnellen van de transitie naar een meer bewuste bedrijfseconomie.

“Over 20 jaar zullen mensen terugkijken en zeggen: ongelofelijk dat er een tijd was waarin bedrijven alleen gericht waren op geld verdienen!”