CB Journey

Jouw routekaart voor transitie

Onze doelstelling is erop gericht om bedrijven te helpen succesvol te worden voor al hun stakeholders. Om deze impact zo groot mogelijk te maken, verbinden we bedrijven en hun mensen on- en offline, bieden we instrumenten en een model ter ondersteuning.

Educatie is er om eigen mensen op te leiden tot ‘interne veranderaars’ en bewust leiderschap te creëren op alle niveaus.

Conscious Business Scan

De Conscious Business scan brengt in kaart waar je organisatie is binnen de vier pijlers van het Holistisch Conscious Business bedrijfsmodel en hoe de relatie met je verschillende stakeholders ervoor staat.

De resultaten staan in een rapport van 12 pagina’s die ook duidelijk maken hoe het model werkt.

Als je hebt vastgesteld waar je bedrijf nu staat, kan je zien waar de grootste mogelijkheden tot ontwikkeling liggen en wat de volgende stappen kunnen zijn om je bedrijf te laten uitgroeien naar de beste versie van zichzelf.

Conscious Business Plan

Wanneer je de ‘één op één’ debriefing van de CB Scan hebt gedaan, is duidelijk waar je de meeste vooruitgang kunt boeken. Om goed te begrijpen wat er anders als je je tot een bewuste onderneming ontwikkelt en succesvol kunt zijn voor al je stakeholders, is het tijd om een compleet plan op te stellen.

Je kunt dit met je team doen met behulp van onze whitepaper de ‘CB Activator’. De Activator legt uit, illustreert met cases en geeft aan wat logische vervolgstappen zijn.

Conscious Business Design Sprint

De meest effectieve en snelle manier om uit te vinden hoe je toekomst als een conscious business eruit ziet, is the Conscious Business Design Sprint. Met je team en onder begeleiding komt op innovatieve wijze het plan tot stand.

Conscious Business Circles

Wie is het meest geloofwaardig? Volgens ons zijn dat andere leiders die ook met deze ontwikkeling bezig zijn. Zij kunnen het best inspireren met hun ervaring om zo gezamenlijk stappen te zetten.

In our opinion it is other leaders in business who can best inspire you and co-create with you in building a conscious business.

Met vijf anderen kom je om de maand samen bij een van de bedrijven. De bijeenkomsten worden gemodereerd om te zorgen voor een hoog niveau van conscious leadership, creativiteit, kennis en het vastleggen van vervolgstappen.

Thema’s zijn:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Het CB model gebruiken
 • Het verbinden van je Higher Purpose aan CSRD doelstellingen
 • Master mind

Stakeholder Inclusie

Een van de vele voordelen van het hebben van een Higher Purpose is dat het je bedrijf vooruit trekt naar de doelen die gesteld zijn. Eén van de manieren is je stakholders betrekken bij wat je wilt bereiken. Als het goed is, is je Purpose zo groot dat je anderen nodig hebt om hem waar te maken. Door dat op de conscious business manier te doen, maak je elkaar succesvol.

Conscious Business ondersteunt bij het identificeren van je stakeholders op andere dan de standaard manieren. Hoe je samen een win-win-win relatie bouwt en hen helpt (als dat aan de orde is) om zich ook tot conscious businesses te ontwikkelen.

Educatie, Onderzoek & Tools

In samenwerking met onze partners Impact Centre Erasmus (ICE) en de Conscious Business Institute organiseren we programma’s voor de leden van de Conscious Business beweging. De programma’s omvatten onder andere:

 • E-learning programma Conscious Business Institute
 • Executive Program Corporate Social Responsibility (ICE)
 • Impact in One Day Workshop (ICE)
 • Impact Strategie Programma (ICE)
 • Workshops, webinars en seminars door CBN
 • Gefaciliteerde uitwisseling binnen het CBN network (peer-to-peer)
 • Coaching individueel en teams

Met onze partner Impact Center Erasmus (ICE) doen we onderzoek naar de het effect van verschillende interventies binnen het Holistisch Bedrijfseconomisch Model van Conscious Business. Gekeken wordt naar de samenhang tussen de verschillende interventies en hoe die verder te optimaliseren.

Leden kunnen deelnemen aan de onderzoeken. Hierdoor ontwikkelen zij zich begeleid tot een meer bewust bedrijf en bouwen aan een blauwdruk waarmee verbonden bedrijven zelf sneller kunnen ontwikkelen. Door het verzamelen van meer kennis dragen deelnemers ook actief bij aan het versnellen van de transitie naar een meer bewuste bedrijfseconomie.

Tools

Als Conscious Business hebben we instrumenten ontwikkeld die leden kunnen gebruiken. Leden delen ook instrumenten die zij zelf ontwikkeld hebben. We zijn immers een beweging met een gezamenlijk doel. De instrumenten zijn beschikbaar in de leeromgeving.

Het betreft onder andere instrumenten gericht op:

 • Stappenplan om te komen tot hoger doel
 • Het effectief uitrollen van een hoger doel
 • Het meten van cultuur
 • Het bouwen van onderling vertrouwen
 • Conscious contracting
 • In kaart brengen van stakeholders

Je helpt de beweging door jouw activiteiten te delen met anderen. Welke instrumenten breng jij in die jouw organisatie verder hebben gebracht?

Door onderzoek, de bijdrage van de leden en eigen ontwikkeling groeit het bestand van instrumenten voortdurend.

“Over 20 jaar zullen mensen terugkijken en zeggen: ongelofelijk dat er een tijd was waarin bedrijven alleen gericht waren op geld verdienen!”